Courgettesticks
Je hebt nodig zo'n 3 courgettes, geen maat honkbalknuppel maar mooie slanke exemplaren. Liever 6 kleine dan 3 grote.
Snij de courgette door de helft en verwijder kop en kont. Snij ieder stuk zoals boven in 9 sticks.
Doe de sticks in een vergiet die je in een schaal plaats. Bestrooi de sticks met 1 eetlepel zout en laat minstens een uur uitdruipen.
Maak ondertussen de dipsaus.
Smelt 1 eetlepel boter in een koekenpan, als de boter begint te kleuren voor 1 gesneden zoete ui toe en laat fruiten tot de uien glazig en bruin zijn.
Haal van het vuur.
Doe in een blender de uien, 2 eetlepels appelazijn, 2 eelepels honing en 1 eetlepel mosterd.
Blenden tot de saus glad is.
Schep de saus in een kom en meng met 1 eetlepel mayonaise.
De saus is klaar, zout toevoegen is niet nodig omdat de courgettesticks al zout zijn.
Oke, terug naar de courgettesticks, als het goed is hebben die al vel vocht afgegeven.
Spoel ze goed af en dep ze vervolgens droog. Voordat we verder gaan zetten we de oven aan op 220 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en spray deze met olijfolie.
Voor het paneer meng 1 kop oud broodkruim met 1/2 kop geraspte Parmezaanse kaas en 1 eetlepel pizzakruiden of Italiaanse kruiden.
Klop 2 grote eieren in een diep bord. Doop de sticks in het ei en rol ze door de paneer zodat ze volledig bedekt zijn.
Doe dit stuk voor stuk en niet zoals op de afbeeldingen.
Als je ze stuk voor stuk doet blijft je paneer droog. Nog een tip: gebruik 1 hand voor het ei en om de sticks op het paneer te leggen en gebruik je andere hand om ze uit het paneer te halen. Een hand nat, een hand droog, dit werkt het best.
Plaats de sticks op de bakplaat. Bak ze voor ongeveer 12 minuten tot ze bruin beginnen te worden.
Haal de bakplaat uit de oven en dtaai de sticks. Bak ze verder voor zo'n 12 a 16 minuten, tot ze goudbruin zijn.
Bake the sticks for about 12 minutes, until they’re starting to brown. Remove from the oven, and turn them over; you may actually need to do this one by one, or you may be able to turn several at a time using a spatula. Bake for an additional 12 to 16 minutes or so, until golden brown and crisp.
Zoals op de afbeelding dus.
Leg de sticks op een bord en zet de dipsaus erbij.
…eet smakelijk :-)