Hazelnootmuffins
Je kan deze muffins als gezond tussendoortje maken, maar ik eet ze als snel ontbijt of lunch. Ik maak altijd 2 porties tegelijk en vries ze in.
Het recept is voor 8 stuks maar ik maak ze altijd per 16 en vries ze in.
De ingrediënteningrediënten zijn in speciaalzaken te vinden, maar ik heb de meeste gewoon bij AH gekocht.
Dit heb je nodig:
100 gram quinoameel
100 gram hazelnootmeel
6 volle theelepels palm suiker (geeft de muffins een geweldige kleur)
1,5 theelepel wijnsteenbakpoeder
1 theelepel zout
1/2 theelepel vanille-extract of nog beter vanillepoeder
1/2 kopje gewelde dadels (in kleine stukjes gesneden)
1 ei
50 ml rijstolie of een andere neutrale olie van goede kwaliteit
150 ml geitenmelk
1 flinke hand vol gebroken walnoten en/of pecannoten.
kokosrasp
Zo maak je ze:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe alle droge ingrediënten in een kom. Doe in een blender of keukenmachine de natte ingrediënten samen met de dadels.
Meng ze goed door elkaar zodat de dadels fijngemalen zijn. Schenk langzaam de vloeistof bij het meelmengsel terwijl je rustig roert.
Smeer de muffinplaat in met olie en strooi er de kokos in zodat de muffins niet vastkleven aan de vorm. Schep in ieder gat een volle lepel beslag.
Bak in 30 minuten goudbruin, afkoelen en klaar om te eten.