Aziatische koolsalade

01-01-2014 15:58
 

 

 

Ingrediënten

 50 g sesamzaad  

 4 cm verse gember (zakje 150 g), geschild  

 1 perssinaasappel, uitgeperst  

 1 citroen, uitgeperst  

 2 el vloeibare honing  

 2 el sesamolie (flesje 250 ml)  

 175 g winterpeen, in dunne halve plakjes 

 1/2 Chinese kool, in zeer dunne reepjes  

 1 bosje salade-ui (6 stuks), in schuine ringetjes  

 50 g ongezouten pinda's, grofgehakt

 

Bereiden

1. Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

2. Rasp de gember. Meng met het sinaasappelsap, citroensap, de honing en sesamolie. Schep de winterpeen erdoor en breng op smaak met peper en zout. Laat 30 min. staan.

3. Laat de peen uitlekken in een vergiet, maar vang het vocht (de dressing) op. Meng de Chinese kool met de peen, salade-ui en dressing naar smaak. Voeg peper en eventueel zout toe. Voeg het sesamzaad en de pinda's toe en serveer. Lekker met cassavechips.

 

Nieuws

28-07-2014 15:59
12-08-2013 20:07
Onze nieuwe website is vandaag van start gegaan.  

Contact

kokenmetgroenevingers postvoormonique@hotmail.com